Hirdetés

image.jpeg

Utolsó kommentek

 • nikarágja: Köbi! Kösz, h felhívtad a figyelmemet az Égéstérben erre a cikksorra, amit most majd jól végigolv... (2014.01.06. 10:46) Ilyen állat nincs is!
 • mosön: Van itt még 1 gyártmány: www.dorado.com.tr/en/?page_id=107 (2013.12.30. 18:38) Titokban Peugeot-kat gyártott a Honda
 • Adam88: Nekem több Yamaha Jog om is volt, illetve van is. Szerintem semmi baj nincs a két ütemmel. Rendes... (2013.12.18. 20:34) Kettő vagy négy ütem?
 • póli: Huu.. hát itt csak úgy röpködnek a fordulatok/nyomatékok..biztos manapság azért gyártják-fejleszti... (2013.12.18. 20:22) Kettő vagy négy ütem?
 • Nigger bácsi: Ezért 120 papírt? Max 80-at.. De azt is csak foghúzósan... (2013.12.18. 20:19) Kettő vagy négy ütem?
 • Utolsó 20

Friss topikok

 • nikarágja: Köbi! Kösz, h felhívtad a figyelmemet az Égéstérben erre a cikksorra, amit most majd jól végigolv... (2014.01.06. 10:46) Ilyen állat nincs is!
 • mosön: Van itt még 1 gyártmány: www.dorado.com.tr/en/?page_id=107 (2013.12.30. 18:38) Titokban Peugeot-kat gyártott a Honda
 • Adam88: Nekem több Yamaha Jog om is volt, illetve van is. Szerintem semmi baj nincs a két ütemmel. Rendes... (2013.12.18. 20:34) Kettő vagy négy ütem?
 • románc cuvée: A 125-ös változatra szavaztam. Talán 11 Le, és valami 10.8 Nm, ami egy személynek kényelmes 70-80-... (2013.11.30. 18:21) Hoztál szivart?
 • Róbert Rakonczai: @xunilo: Ezzel vitatkoznék ugyanis szabályosan haladhat 2 segédmotoros egymás mellett egy sávban é... (2013.10.30. 13:23) Ideje megszívatni a robogósokat?

A megkerült robogó

2014.08.20. 10:44 kőbájker

 

Csörög a telefon, Spalya hív, hogy emlékszem-e a lopott Jog-jára, mert meglett, és nem semmi a sztori: van benne rendőr meg minden. Mondom oké, megírom, de mire hazaértem, átküldte mélben, ami nagy előny, mert időm mint a tenger, és tudsz te itt tengerről Magyarországon? A földöntúli mázli története minimális szerkesztéssel alant.

Jog 27v.jpg
Szóval, megyek békésen dolgozni, motorral. Balra igazoltatnak a rendőrök a Régi Fótin. Lassítok mert bizonyára gyorsan hajtok. Nézem, hogy egy robogóst igazoltatnak. Közelebb érek, látom, hogy az az én lopott robogóm. Na mondom, megfordulok, nehogy véletlenül elengedjék a fiatalembert.

Köszönök illedelmesen, majd gratuláltam a kiváló munkájukhoz. Néznek rám kérdőn. Mondom: az ott az én motorom. Még furábban néznek; a fiatalabb rendőr elkezdi lapozgatni a papírt. Kérdezi én vagyok-e. Mondom igen. Nem hitte el, elkérte a papírjaimat. Ezután tényleg meglepődött.

Majd odaadtam az adásvételijét a robogónak. Azon még jobban meglepődött.

Szóval örültünk mind a hárman - a két járőr meg én. Valahogy a fiatal srác nem annyira. Akiről kiderült: nincs jogosítványa, nincs adás-vételije, nincs biztosítása és még a suliból is kicsapták, biztos, mert túl tehetséges volt.


A hiányzó kulcsra azt mondta, most hagyta el. Persze egy lámpa kapcsolót még volt ideje gyorsan felszerelni a gyújtáskapcsoló fölé. A robogót a bátyja vette - kicsit nehezen ment neki a hazudozás, legalábbis nem okos dolog belerántani a tesót is.


Nem is nagyon hallgattam, nehogy még zavarba jöjjön. Szóval megegyeztünk, hogy a rendőrök beviszik a srácot, én rakjam le a nagymotort és guruljak be a robogóval a kapitányságra. Csak még várjuk meg a motoros járőröket, nehogy kíséret nélkül menjek.


Hát így szépen elmentünk a kapitányságra; a motorosok rendőrök is nagyon jó fejek voltak.

Kérdezték, hogy én így szoktam-e bukósisakkal és csizmában, meg bőrkabátban buszozni, vagy hogy kerültem harci díszben oda az igazoltatás helyszínére. Aztán a helyzet tisztázása után bejutottunk az kapitányság udvarára. Mi fel, a kedves kölcsönrobogós pedig lent maradt a rácsosban.

Egy jó fél óra eltelt, majd megjelent a kapitányságon egy anyuka a kislányával, és nagyon keresett egy fiatal gyereket. Pont hallottam a teljes nevét, korát, miegymást. Okos család.

Azóta itthon a motor. A gyújtáskapcsolót megjavítottam. Kell bele előre egy izzo. A műanyagok kicsit a megsínylették az ideiglenes tulajdonost, de nagyjából menthető.

Felnyitom az ülést. Első körben az aksit nézem. Jól be van feszítve a negatív pólushoz a szemessaru. Nem sikerült lekötni és visszakötni anélkül, hogy el ne hagyta volna a csavart. Pótolom, de az az érzésem, hogy valami hiányzik. Hát nem kiszerelte a komplett 2t olajtartályt? Komolyan mondom... kösse ki a hülyéje, neki egyszerűbb keveréket pacsmagolni. De miért kell kiszerelni?

Hát most vadászhatok 27V Jog olajtartályt. De szerencsére a Red Service épp nemrég bontott egy 27v-t. Majd megyek guberálni.

Címkék: lopás kis színes