Hirdetés

image.jpeg

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

sebessegoltara feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • nikarágja: Köbi! Kösz, h felhívtad a figyelmemet az Égéstérben erre a cikksorra, amit most majd jól végigolv... (2014.01.06. 10:46) Ilyen állat nincs is!
  • mosön: Van itt még 1 gyártmány: www.dorado.com.tr/en/?page_id=107 (2013.12.30. 18:38) Titokban Peugeot-kat gyártott a Honda
  • Adam88: Nekem több Yamaha Jog om is volt, illetve van is. Szerintem semmi baj nincs a két ütemmel. Rendes... (2013.12.18. 20:34) Kettő vagy négy ütem?
  • póli: Huu.. hát itt csak úgy röpködnek a fordulatok/nyomatékok..biztos manapság azért gyártják-fejleszti... (2013.12.18. 20:22) Kettő vagy négy ütem?
  • Nigger bácsi: Ezért 120 papírt? Max 80-at.. De azt is csak foghúzósan... (2013.12.18. 20:19) Kettő vagy négy ütem?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nikarágja: Köbi! Kösz, h felhívtad a figyelmemet az Égéstérben erre a cikksorra, amit most majd jól végigolv... (2014.01.06. 10:46) Ilyen állat nincs is!
  • mosön: Van itt még 1 gyártmány: www.dorado.com.tr/en/?page_id=107 (2013.12.30. 18:38) Titokban Peugeot-kat gyártott a Honda
  • Adam88: Nekem több Yamaha Jog om is volt, illetve van is. Szerintem semmi baj nincs a két ütemmel. Rendes... (2013.12.18. 20:34) Kettő vagy négy ütem?
  • románc cuvée: A 125-ös változatra szavaztam. Talán 11 Le, és valami 10.8 Nm, ami egy személynek kényelmes 70-80-... (2013.11.30. 18:21) Hoztál szivart?
  • Róbert Rakonczai: @xunilo: Ezzel vitatkoznék ugyanis szabályosan haladhat 2 segédmotoros egymás mellett egy sávban é... (2013.10.30. 13:23) Ideje megszívatni a robogósokat?

Utálom a karácsonyt

2012.12.14. 10:33 kőbájker

1.jpg

Mínusz 4 fok, robogótesztelés idén már nem lesz, jöhet a bullshit. Beugrik: ugyan utálom a karácsonyt, mint a szart, de a normális emberek nem így vannak ezzel. Így a közszolgálatiság jegyében szétnézek, milyen motoros ajándékok vannak.

Darázsgarázs Tibihez mentem, úgyis intenzív klubéletet élünk vagy nála, vagy nálam. Én hozzá járok robogót tesztelni, ő meg hozzám jár edzeni. Egész évben van nála mindenféle szirszar, ami ajándéknak alkalmas. Nyilván egy robogó is alkalmas, vagy egy MT-01 is, de most az aprólékról beszélek. Ki is turkáltam egy-két érdekességet, amivel mondjuk engem meg lehetne lepni anélkül, hogy agyfaszt kapjak.

3.jpg

Na jó, a motoros mamusznál azért rezeg a léc, de ez annak tudható be, hogy én betegesen rühellek mindent, ami a papucsra emlékeztet. Télen nyilván praktikus az ilyesmi, főleg ha sok a kő a lakásban. Nálunk ez nem osztana, mert a mopszok körmeinek kopogását kiküszöbölendő mindenhol padlószőnyeg van. (A mopsz nagyon kellemes állat amúgy, teljesen olyan mint egy ember, csak jobb.) Az én iszonyomat leszámítva nagyon zsír. Kár, hogy csak sportmotorban van.

2.jpg

A motoros gumicukor célcsoportja szerintem a motorozás iránt már érdeklődő gyerekek. Vagy a csajok, azok szeretik az ilyen nyúlós dolgokat. Ebben a kategóriában én a motoros alkoholmentes sört értékelném nagyra, de azt is csak azért, mert kb. annyi alkoholt iszom, mint amennyi gumicukrot eszem. A poén viszont értékelendő: ha gumicukor, elmehet a 'csába az összes maci, a motoros a király!

5.jpg

Karabíneres bögre: nem feltétlenül motoros cucc. Ez mindenkinek jól jön, aki utazik, főleg, ha a természetben jár. Nyilván nem fogsz egész nap az övedre csatolt bögrével mászkálni, de számtalan szituáció akad motoros csövezés (kempingezés, tábortüzezés, endurózás stb.) közben, amikor jól jön egy derékra akasztható bögre.

11.jpg
Ha már akasztani kell, akkor nem árt, ha a kulcsokat is van hova. Én hülyét kapok a tengernyi motor és autó kulcstól. Jelenleg 6 motor és két autó kulcsai tartózkodnak nálam, és még nem beszéltünk garázsról. Nem árt, ha ezek megfelelő helyen vannak, mert nincs cikibb, mint elhagyni egy tesztjármű kulcsát, de a sajátodba se jó móka kulcsot reszeltetni, mert ahhoz ki kell szerelni a zárat, ami anyánk, vagy valaki más anyjának emlegetésével jár.

10.jpg
Fali kulcstartóból van még klasszikus krúzeres is, úgy néz ki, ez népszerű téma az ajándéktárgy-gyártóknál, egy Harley-s meg nem teheti endurós cuccra a kulcsait.

7.jpg
Egy kis gasztronómia. Nem baj, ha elsőre nem találod ki, hogy ez motoros mézeskalács-forma. Jó poén. Biztosan szívesebben ennék motor alakú sütit, mint mondjuk Genorazzo Mária alakút.

8.jpg
És itt még nincs vége, motoros tortaforma is van. Szerintem ez trükkös ajándék: az asszonynak kell ilyet venni, akkor is ha nem motorozik. Nem tudom, hogy van-e a motoralakú kajánál jobb, pedig tudom, hogy pár műmájer most rávágja, hogy a punci alakú. Álmodik a nyomor, gyerekek.

6.jpg

A motoros kulcstartó nagyon fontos, én azért nem vettem még Tibinél egy csomót, mert nincs Yamaha. Érted ezt? Nincs Yamaha! Kész vagyok idegileg! Remélem nem kell egy Hondát meg egy Suzukit is vennem, hogy legyen végre olyan kulcstartóm, ami nem kényelmetlen zsebben hordva.

12.jpg
Nem hülyeség az asszonynak rózsaszínes sisakot venni, mert tetszik neki és egy valóban értelmes ajándék. A Lazer valamikor nem volt egy nagy márka, de már rég feljebb pozicionálták magukat. Ezzel együtt nem túl drága, ha jól emlékszem, de ami a fő szempont: nem mindig lehet kisméretű sisakot kapni.

13.jpg
Ha nagyon fantáziátlan vagy, vegyél 4 liter olajat, az mindig jól jön és romantikus is. Érdemes becsomagolni, és kamerával rögzíteni, amikor átadod az asszonynak. Járulékosan youtube-sztár is lehetsz akár.

14.jpg
A mikuláson is van gerincprotektor, ez nem gyenge célzás a biztonságra. Nem akarom elmesélni, hány hónapig nem tudtam normálisan aludni, amikor hátul megzúztam a bordáimat. Nem tudom mi lett volna, ha elrepednek vagy eltörnek. Tavasszal jön a szezon, az autósok megbarmulnak. (Bár nem kell annyit várni: tegnap éjjel kutyasétáltatáskor a házunk előtt akart elindulásból elütni egy fogyatékos.) Biztonsági felszerelést ajándékozni nem csak praktikus, hanem üzenet értékkel is bír: eléggé direkt kifejezése annak, hogy szeretnénk még életben látni az illetőt.

A motoros boltokat én szoktam ajánlani civileknek is. Bőr vagy cordura motoros dzsekit simán lehet hordani utcára is, és a legjobb ár/teljesítmény arány a motoroscuccokban van. Igaz ez egy csomó dologra, motoros körökből pedig egyenesen hülyeség ajándékboltba menni: rengeteg motoros bolt van, és ha csak egy helyen ennyi apró hülyeség van,  képzelheted, milyen választék van, ha bejárod az összeset.

komment

Címkék: karácsony ajándék

süti beállítások módosítása