Hirdetés

image.jpeg

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

sebessegoltara feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • nikarágja: Köbi! Kösz, h felhívtad a figyelmemet az Égéstérben erre a cikksorra, amit most majd jól végigolv... (2014.01.06. 10:46) Ilyen állat nincs is!
  • mosön: Van itt még 1 gyártmány: www.dorado.com.tr/en/?page_id=107 (2013.12.30. 18:38) Titokban Peugeot-kat gyártott a Honda
  • Adam88: Nekem több Yamaha Jog om is volt, illetve van is. Szerintem semmi baj nincs a két ütemmel. Rendes... (2013.12.18. 20:34) Kettő vagy négy ütem?
  • póli: Huu.. hát itt csak úgy röpködnek a fordulatok/nyomatékok..biztos manapság azért gyártják-fejleszti... (2013.12.18. 20:22) Kettő vagy négy ütem?
  • Nigger bácsi: Ezért 120 papírt? Max 80-at.. De azt is csak foghúzósan... (2013.12.18. 20:19) Kettő vagy négy ütem?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nikarágja: Köbi! Kösz, h felhívtad a figyelmemet az Égéstérben erre a cikksorra, amit most majd jól végigolv... (2014.01.06. 10:46) Ilyen állat nincs is!
  • mosön: Van itt még 1 gyártmány: www.dorado.com.tr/en/?page_id=107 (2013.12.30. 18:38) Titokban Peugeot-kat gyártott a Honda
  • Adam88: Nekem több Yamaha Jog om is volt, illetve van is. Szerintem semmi baj nincs a két ütemmel. Rendes... (2013.12.18. 20:34) Kettő vagy négy ütem?
  • románc cuvée: A 125-ös változatra szavaztam. Talán 11 Le, és valami 10.8 Nm, ami egy személynek kényelmes 70-80-... (2013.11.30. 18:21) Hoztál szivart?
  • Róbert Rakonczai: @xunilo: Ezzel vitatkoznék ugyanis szabályosan haladhat 2 segédmotoros egymás mellett egy sávban é... (2013.10.30. 13:23) Ideje megszívatni a robogósokat?

Robogó 50 ezer alatt

2013.10.13. 14:02 kőbájker

Ha jól emlékszem, a Keeway importőr panaszkodott, hogy sosincs Keeway típus a robogóblogban. Van, amikor a vágyak teljesülnek: éppen szükségem volt egy új motoros nadrágra. A nyári gatyám már vékony, a téli még túl vastag, így lementem Tibihez a Darázsgarázsba, ez meg ott vigyorgott.

2.jpg

Ráadásul Tibi közölte, hogy bizony 50 ezer alatt van az ára, amiért általában már csak félig a szellemvilágban élő, gyakran külsejükön is rákos tüneteket viselő roncsok vannak. Ez meg ahhoz képest jól is néz ki, például nem szénrozsda a rezonátoros, vagy azt utánzó, de igazából tök mindegy, milyen kipufogó. 

Persze cseppet sem egy aktuális típusról lesz szó, hanem egy már-már békebeli Hurricane-ről, amely jól láthatóan a kilencvenes évek terméke. Mai szemmel különösek a lemezfelnit utánzó alukerekek.

4.jpg

A formaterv azért annyira nem régies, talán csak a besárgult lábkörömre emlékeztető fényszóró mutatja öregecskének a hagyományos, kétütemű ötvenest.

6.jpg

Ennek ellenére nem csúnya, sőt, jócskán akad praktikus részlet: közép és oldalsztender is van. (Csak az előbbire állítva indítható rúgással a motor, mert ha oldalsztenderen rúgjuk, elakad a felhajtott középsztenderben. Márpedig az aksi általában döglött.) Az ülés bal oldalán, ahol a sztenderekhez is hozzáférünk, praktikus fogantyút alakítottak ki a könnyű középállásra emelés érdekében.

10.jpg

A tervezők zár-mániában szenvedtek, ami nem baj: hátul a kulccsal nyíló fedél alatt lakik a benzin betöltő nyílás, előtte a zárható sisaktartó, amelyben érdekes módon benne lakik egy fekete dobozkában az aksi (teteme), ami talán az egyetlen béna megoldás ezen a robogón.

9.jpg

Az orr is nyitható: praktikus kis tárolórekesz található az első gyűrődő zónában is. Ritkán látni ilyen megoldást és kevés az ennyire jól pakolható kisrobogó, főleg, hogy a térd előtt is van egy nyitott, széles és mély rekesz. Mindenre gondoltak. Ez egy nagyon jó pont a kis Keewaynek.

11.jpg

Sokan paráznak a kínai robogóktól, de szerintem nem kéne túlzásokba esni. Egyesek esküsznek, hogy a Keeway márka szar. Ehhez képest tudok egy futárt, aki újonnan, alig 200 ezer Ft felett vásárolt Keeway robogóval túl van a 120 ezer kilométeren futár üzemmódban(!), sárban-hóban-fagyban, gyakorlatilag hiba nélkül. Ha lesz rá lehetőségem, majd elkérem azt a példány. Mindenki döntsön maga. Szerintem no para, főleg ennyiért. Ráadásul nini, a blokk Minarelli vagy annak klónja: minden kapható hozzá, fillérekért.

7.jpg
Kis kerék, de nem rossz futómű. Tibi szerint a hátulja kissé himbálózik, de ezt nem lehet észrevenni, ha nem ülsz nagyon hátra. Hogy miért ülnél hátra, arra rögtön kitérek, miután kitárgyaltuk, hogy a Hurricane nem egy bivaly, nem lő ki a lámpánál. Komótosan indul meg, majd elkapja, aztán megint alábbhagy a lendület 40-50 környékén. Pont elég a tempós haladáshoz, az autók közüli – ésszel történő – kigyorsításhoz, ennél jobban nem kéne mennie egy robogónak sem.

5.jpg

A fék ehhez meglepően jó: valamiért azt hittem, elöl is dobfék van, pedig az orrom előtt van a munkahenger. De nem, elöl igen hatékony és adagolható tárcsa, ami nem sokkal gyengébb, mint a hátsó dobfék, épp csak annyival, hogy ne taknyolj el vészfékezésnél. Ennyi pénzért, ennyi tárolórekesszel ez eddig tízes, milyen jó lehetett új korában?

A bibi az ergonómiában keresendő. Bár a világításkapcsoló nagyon tetszik, hüvelykujjal lehet előre pöckölni a gázmarkolat ívében mozog a kapcsoló, de az üléshelyzet nagyon nyomorult.

3.jpg

Talán az a baj, hogy nagyon pici embereknek tervezték. Vagy hogy én mentem régen robogóval, bár ez utóbbit azért túl lehet élni valahogy. Mindenesetre lehetetlen bili-üléspozícióban kell ülni, igen kicsi lábtérrel. Hátrébb nem tudsz helyezkedni, mert erősen emelkedik az ülés, azaz mindig előrecsúszol. Ki lehet támasztani a trepni első, felfelé ívelő részén, amitől még röhejesebb, fostalicskán pöffeszkedő üléshelyzetbe kerülsz, és ekkor fog durvám himbálózni a hátulja, mert nagyon hátra kerül a súlypontod. És én csak 175 centi vagyok, igaz, közel 100 kiló.

1.jpg

A Hurricane árához képest elég jó robog, még akkor is, ha békalámpás Toyota Corolla megbízhatóságot nem várok tőle. De mindenképpen csak rövid távra, vagy pici embereknek, esetleg csajoknak való.



komment

Címkék: hurricane keeway

süti beállítások módosítása