Hirdetés

image.jpeg

Utolsó kommentek

 • nikarágja: Köbi! Kösz, h felhívtad a figyelmemet az Égéstérben erre a cikksorra, amit most majd jól végigolv... (2014.01.06. 10:46) Ilyen állat nincs is!
 • mosön: Van itt még 1 gyártmány: www.dorado.com.tr/en/?page_id=107 (2013.12.30. 18:38) Titokban Peugeot-kat gyártott a Honda
 • Adam88: Nekem több Yamaha Jog om is volt, illetve van is. Szerintem semmi baj nincs a két ütemmel. Rendes... (2013.12.18. 20:34) Kettő vagy négy ütem?
 • póli: Huu.. hát itt csak úgy röpködnek a fordulatok/nyomatékok..biztos manapság azért gyártják-fejleszti... (2013.12.18. 20:22) Kettő vagy négy ütem?
 • Nigger bácsi: Ezért 120 papírt? Max 80-at.. De azt is csak foghúzósan... (2013.12.18. 20:19) Kettő vagy négy ütem?
 • Utolsó 20

Friss topikok

 • nikarágja: Köbi! Kösz, h felhívtad a figyelmemet az Égéstérben erre a cikksorra, amit most majd jól végigolv... (2014.01.06. 10:46) Ilyen állat nincs is!
 • mosön: Van itt még 1 gyártmány: www.dorado.com.tr/en/?page_id=107 (2013.12.30. 18:38) Titokban Peugeot-kat gyártott a Honda
 • Adam88: Nekem több Yamaha Jog om is volt, illetve van is. Szerintem semmi baj nincs a két ütemmel. Rendes... (2013.12.18. 20:34) Kettő vagy négy ütem?
 • románc cuvée: A 125-ös változatra szavaztam. Talán 11 Le, és valami 10.8 Nm, ami egy személynek kényelmes 70-80-... (2013.11.30. 18:21) Hoztál szivart?
 • Róbert Rakonczai: @xunilo: Ezzel vitatkoznék ugyanis szabályosan haladhat 2 segédmotoros egymás mellett egy sávban é... (2013.10.30. 13:23) Ideje megszívatni a robogósokat?

Kit érdekelnek a rendőrmercik, ha vannak polgárőr robogók?

2015.02.27. 15:37 Zomborácz Iván

A polgárőrök az én fejemben szinte nem is léteztek, tudtam róluk, de személyes élményem nem igazán voltak. Olyannyira, hogy bár a sajtómeghívó öt és fél rövid sorában is vagy háromszor le volt írva, hogy a Polgárőr Szövetség kapja a robogókat, egészen a helyszínre megérkezésig az volt a fejemben, hogy robogós rendőrök fogják ellepni a városokat.Velük viszont már több emlékem van - egyszer mentem haza, és kaputól 300 méternyire kiintettek a posta előtt ácsorgó rendőrök. Tavasz volt, a motoros meg mindig gyanús, szóval akár még jogos is lehetett volna, és míg sikerült csekkolni, hogy sem a motor nem lopott, és engem sem köröznek, az pont kiadott egy húsz perces kötetlen témájú beszélgetést. Szó volt az ötvenes Yamahákról, amit ők a jó időben jutalomnak éltek meg, illetve beavattak, hogy így könnyebb bemenni a parkokba és a négyemeletesek közé. Nem firtattam, hogy mi keresnivalója van a parkban belső égésű járműnek, inkább mehetnékem volt, mintsem végigjátszani a bosszúból elkövetett izzókészlet és elsősegélycsomag ellenőrzést.A polgárőrökről még kevesebb izgalmas történetem van: rémlik, hogy még tizenévesen valami koncerten meghallgattam egy tahót, aki elmesélte, milyen jó polgárőr köntösben köcsögöltetni a csöveseket a kiserdőben, de így visszagondolva nem sok igazságtartalma volt a hősies történeteinek. Viszont Zsolti barátom lelkes polgárőr - legalábbis amikor nem informatikai zseniként dolgozik, aktívan járőrözik a Balaton-felvidéki kis falujában. Az ő legforróbb pillanata valami olyasmi volt, amikor lehűtött néhány nyugdíjast, hogy a falu kútján nem vizezik az üzemanyagot, mert a kettő nem szeret csak úgy összekeveredni.A készenléti rendőrség bázisára érve viszont hamar kiderült, hogy a harminc Honda Vision 50-et az Országos Polgárőr Szövetség között szórják szét, ráadásul elég igazságos módon bírálták el a pályázatokat, az összesből csak kettő marad a fővárosban az ORFK OBB által támogatott robogókból.
A robogók mellé kiállított polgárőröktől megtudtam, hogy ők nem intézkedhetnek, a legdurvább intervenciójuk a rendőr hívása, de a jelenlétük érezhetően javítja a közbiztonságot. Az átadott Hondák egyébként ilyen szempontból tökéletesek. A kétszelepes, négyütemű ötvenes blokk benzint nem fogyaszt, az pedig, hogy lomha mint a vemhes lajhár, az senkit nem zavar, hiszen nem kell üldözőbe venniük senkit.


A látvány viszont kellően rendőrös, a felcsíkozott fehér robogók és a rajtuk ülő láthatósági mellényes tagok jól hozzák a rendőr pónemet, ha mondjuk valaki a diszkóból hazafelé elkezd kukákat borogatni, simán veheti őket komolyan. Lőttem is róluk olyan képet, amivel egy beragasztózott huligán szemszögét próbáltam ábrázolni, és hát mit is mondjak, működik a rendőr álca. Mondjuk a biztonsági cégek már kimaxolták a mimikrit.

Címkék: rendőrség honda rendőr robogó vision polgárőr 50-es